Tävling

Att tävla i friidrott är roligt och utvecklande och vi uppmuntrar alla att prova! Vilka klasser som representeras är lite olika på olika tävlingar men ofta är tävlingar öppna för både barn, ungdomar, juniorer, seniorer, veteraner och parafriidrottare. Läs inbjudan till respektive tävling! Att åka på tävlingar är roligast när man är fler och samåkning går allt som oftast att ordna. Kolla med oss ledare om t.ex. ditt barn vill åka och tävla men du som förälder inte har möjlighet att följa med!

Aktuella tävlingar:
Aktuella tävlingar läggs löpande upp i kalendern här på hemsidan (klicka på Kalender i menyn till vänster). Det går också att söka efter tävlingar på friidrott.se.

Tävlingsanmälan:
Tävlingsanmälan sker i första hand via Excel-filen här på hemsidan (startsidan) eller via mail till hanna@iggesundssk.se (inte via easyrecord eller annat som anges i inbjudan). Detta för att vi vill ha koll på vilka som anmäler sig bland annat så att information kan gå ut till rätt personer. Ange namn, födelseår, klass samt gren/grenar för den som ska tävla. Kom ihåg att hålla koll på sista anmälningsdag/-tid! (I undantagsfall kan anmälan göras direkt via easyrecord (t.ex. om man missat att anmäla innan angiven tid på sista anmälningsdagen), ange i så fall att bekräftelsemailet ska gå till hanna@iggesundssk.se.)

Avgifter:
Klubben står för anmälningsavgifter för medlemmar (gäller ej löptävlingar förutom våra egna arrangemang). Efteranmälningsavgift samt strykning som ej beror på sjukdom eller skada betalas dock av den aktive själv.

Tävlingskläder:
Alla som tävlar bör ha åtminstone klubb-tshirt eller -linne men för barn under 12 år är det inte ett tvång. Tävlande från 12 år och uppåt ska bära klubbens tävlingskläder enligt friidrottens tävlingsregler. Läs mer om hur du köper tävlingskläder här.

Spikskor:
Att använda spikskor på tävling är absolut inget krav men kan underlätta då de är lättare än vanliga skor och även ger bättre grepp. Spikskor finns att låna via klubben om man vill testa innan man köper ett par egna!