Klubbinformation

Iggesund ligger i Hälsingland 1 mil söder om Hudiksvall. Klubben bildades den 14 augusti 1985 och är medlem i Svenska Friidrottsförbundet. Klubbens huvudsakliga aktiviteter är friidrott och långlöpning.

Friidrott och gymnastik ses ofta som de idrotter som ger barn och ungdomar den bästa fysiska grunden för vidare idrottslig utveckling. Fokus inom friidrottsträning för barn ligger på lek och träning av basfärdigheter, och det är en mångfald av grovkoordinativa rörelsemönster som tränas in.
Forskning visar att ju fler idrotter en individ testar i ung ålder, desto större är chansen att hen fortsätter med idrottande högre upp i åldrarna. I unga år har människan som lättast att lära sig nya rörelser, att prova olika sporter ger ett större inlärt rörelsemönster vilket en har nytta av hela livet. Att ingå i flera sociala sammanhang kan också vara utvecklande för individen. Vi väljer därför att för de minsta barnen bara ha ett träningstillfälle i veckan, så att man om man vill har möjlighet att prova andra idrotter också.
Medlemsavgiften i Iggesunds SK är avsiktligt låg då vi inte tycker att ekonomiska förutsättningar ska hindra barn från att idrotta. Känns den ändå övermäktig går det bra att t.ex. dela upp betalningen.

I Iggesunds SK är alla välkomna! Vem du än är, hur du än ser ut, var du än kommer ifrån så vill vi att du ska känna dig trygg med att träna friidrott hos oss. Har du några funderingar, prata med oss så försöker vi lösa det.

Medlemsavgifter:

Junior (20 år och yngre)150:-
Senior200:-
Familj (2 vuxna och hemmavarande barn under 20 år)250:-
Stödmedlem100:-

I medlemsavgiften ingår försäkring.

Betalas kontant eller till bg 5621-1246 eller Swish 1230286666, ange namn och födelsedata (10 siffror) för varje medlem. Gäller även familjemedlemmar. Detta är nödvändigt för statistikuppgifter som klubben måste lämna till bl.a. kommunen. Inbetalningsblanketter finns om så önskas. (De som betalade medlemsavgiften förra året får hem inbetalningsblankett i postlådan.)

Stöd Iggesunds SK:s ungdomsarbete:
- bli medlem hos Sponsorhuset! Tjäna pengar till klubben och få rabatter när du handlar på nätet. Läs mer här.
- prenumerera på Bingolotter! Klicka här och ange Iggesunds SK som förening du vill stötta.
- anslut dig till Gräsroten! Ange Iggesunds SK som favoritklubb och tjäna pengar till klubben när du spelar hos Svenska Spel. Klicka här.

Tävlingar:
Tävlingsavgifter vid tävlingar ingår i medlemsavgiften (ej löptävlingar). Tävlingsanmälan görs via klubben.
Extrakostnaden för efteranmälan betalar man själv + strykning som ej beror på skada eller sjukdom.
Minst en anhörig till varje barn ska vara med vid tävling (om annat ej överenskommits).

Kontakt:
Iggesunds SK
Simbadsvägen 25
825 31 Iggesund
info@iggesundssk.se
Bg: 5621-1246
Swish 1230286666