Sverige på Fötter 23/5 2019

Rörelse är världens bästa vaccin och medicin*. Fysisk aktivitet både förebygger och botar. Idrotten förenar och utvecklar människor och samhällen. Som extra bonus är det riktigt kul att få musklerna att jobba och pulsen att slå lite snabbare. Därför jobbar Svensk Friidrott för att få hela Sverige på fötter.
Manifestationen Sverige på fötter firar allt det suveräna med att röra på sig. Därför, uppmanar och utmanar vi, en gång per år, hela Sverige att komma på fötter under ett och samma dygn för att fira rörelseglädje lite extra!

Uppmaningen är enkel:

Gör vad du vill, men sitt inte still!

I år hålls manifestationen torsdagen den 23 maj.

Läs mer på Sverige på Fötters hemsida.

* Forskning visar att regelbunden fysisk aktivitet har stora positiva effekter för hälsan – både förebyggande och lindrande – och ska ses som ett komplement till traditionell medicinering eller vaccination.

Kom på fötter med Iggesunds SK!

Torsdagen den 23 maj 2019 kl 18:00 är den som vill välkommen att prova på några av friidrottens grenar med oss! Barn, unga och vuxna, alla får testa!
Vi börjar med en genensam uppvärmning, sedan är det fritt att gå runt och prova på häck-/löpning, höjdhopp, längdhopp, kulstötning och kast med liten boll. Det kommer att finnas ledare/instruktörer vid varje gren.

Ica Nära Iggesund bjuder på frukt till alla deltagare!

Föräldrar ansvarar för sina barn.