Välkommen till Iggesunds SK!

Iggesunds SK bildades 1985 och hette till en början Iggesunds Skidklubb men bytte sedermera namn till Iggesunds Sportklubb.
Klubbens huvudsakliga inriktning idag är löpning och friidrott. Friidrotten sysselsätter barn och ungdomar från 6 år och uppåt.

 
Information

Prova på friidrott!
I samband med Sverige på fötters manifestation torsdagen den 23 maj är den som vill välkommen att prova på friidrott med oss i Iggesunds SK! Barn, unga och vuxna, nybörjare eller "gammal i gemet", ta med en kompis eller två och kom och testa!
Vi samlas på Movallen kl 18:00, mer information hittar du här. Välkommen!!
Träna friidrott med oss! Tisdagar kl 18:00-19:00 på Movallen i Iggesund (samling vid fotbollsplan). Just nu 6-10 år men är du äldre och vill träna är du välkommen att höra av dig då vi gärna startar en sådan grupp också om tillräckligt med intresse finns. Välkomna!
T-shirts finns till salu, svarta med "Iggesunds SK friidrott" tryckt på ryggen. De finns i två olika varianter, en bomullströja och en i polyester. Båda kostar 100:-/styck och finns att köpa i samband med träningen. Kontant eller swish. OBS att det finns ett begränsat antal storlekar så först till kvarn!
 
Iggesunds SK
 
Fysisk aktivitet och hälsosamma matvanor gör att vi mår bra här och nu, och är dessutom två av de mest effektiva sätt som finns att förebygga framtida sjukdom och ohälsa. Goda vanor grundläggs tidigt och det borde därför vara en självklarhet att alla barn och unga ges samma förutsättningar till en aktiv och hälsosam livsstil. Så ser verkligheten inte ut. Bara tre av tio unga kommer upp i den rekommenderade mängden fysisk aktivitet, 60 minuter per dag, och bara en av tio äter tillräckligt mycket grönsaker, frukt och bär. Detta vill vi vara med och förändra! Därför ställer vi oss bakom Generation Peps vision – att alla barn och unga ska ha möjligheten och viljan att leva ett aktivt och hälsosamt liv. Generation Pep är en icke vinstdrivande organisation, startad på initiativ av Kronprinsessparet. Vi bidrar genom att erbjuda friidrottsträning för barn och ungdomar för närvarande en gång i veckan till en så låg kostnad som möjligt. Tillsammans skapar vi en folkrörelse för bättre hälsa!
 

 

Kommande evenemang:

Sverige på fötter 2019.05.23
Iggesundsdagen 2019.06.06
Höstharen 2019.09.07 kl 12:00
Klubbmästerskap 2019.10.05 kl 12:00

 
InstagramFölj "iggesundssk"
på Instagram!