Välkommen till Iggesunds SK!

Iggesunds SK bildades 1985 och hette till en början Iggesunds Skidklubb men bytte sedermera namn till Iggesunds Sportklubb.
Klubbens huvudsakliga inriktning idag är löpning och friidrott. Friidrotten sysselsätter barn och ungdomar från 6 år och uppåt.

 
Resultat från Höstharen 2019.09.07 finns här!
Dags för Iggesunds SK:s traditionella klubbmästerskap, där alla har lika stor möjlighet att vinna, oavsett hur du tar dig fram bara det är till fots.

Tid och plats: 12 oktober kl 12:00 på Ankarmon, (OBS, ändrat datum!)
fika och prisutdelning efter duschen.
Startavgift: 20 kr
Klasser: En manlig och en kvinnlig klass oavsett ålder, startavgifterna fördelas mellan ettan, tvåan och trean i varje klass.
Anmälan: Helst någon dag innan (för planering av fika) men senast 11:30 tävlingsdagen. Anmälan sker till Jan Ove Kilarne på mail kilarne@telia.com eller mobil 070-280 10 68.

Så här går det till: Vid ankomsten får du reda på vilken sträcka som gäller, det kan vara mellan 4 till 10 km. Du gissar vilken tid du behöver, skriver ned den på en lapp med namn och lämnar in före start. Den som gissar närmast sin verkliga tid vinner i varje klass, näst bäst gissning blir tvåa etc.

VÄLKOMNA!
Dags för inomhusträning! Tisdagen den 1/10 börjar vi träna inne på Camp Igge. Samma tid som vanligt; 18-19. Vecka 42 (15/10) är det ingen träning men annars kör vi fram till jullovet om inget annat inträffar (vi tränar även på höstlovet).
Välkomna!
Prova på friidrott!
ca 6-10 år, tisdagar kl 18-19 på Camp Igge i Iggesund (obs start 1/10).
Hur du än ser ut, vem du än är, vart du än kommer ifrån
är du välkommen att träna friidrott med oss!
Det går bra att börja när som helst under säsongen.
Välkommen!!
T-shirts finns till salu, svarta med "Iggesunds SK friidrott" tryckt på ryggen. De finns i två olika varianter, en bomullströja och en i polyester. Båda kostar 100:-/styck och finns att köpa i samband med träningen. Kontant eller swish. OBS att det finns ett begränsat antal storlekar så först till kvarn!
 
Iggesunds SK
 
Fysisk aktivitet och hälsosamma matvanor gör att vi mår bra här och nu, och är dessutom två av de mest effektiva sätt som finns att förebygga framtida sjukdom och ohälsa. Goda vanor grundläggs tidigt och det borde därför vara en självklarhet att alla barn och unga ges samma förutsättningar till en aktiv och hälsosam livsstil. Så ser verkligheten inte ut. Bara tre av tio unga kommer upp i den rekommenderade mängden fysisk aktivitet, 60 minuter per dag, och bara en av tio äter tillräckligt mycket grönsaker, frukt och bär. Detta vill vi vara med och förändra! Därför ställer vi oss bakom Generation Peps vision – att alla barn och unga ska ha möjligheten och viljan att leva ett aktivt och hälsosamt liv. Generation Pep är en icke vinstdrivande organisation, startad på initiativ av Kronprinsessparet. Vi bidrar genom att erbjuda friidrottsträning för barn och ungdomar för närvarande en gång i veckan till en så låg kostnad som möjligt. Tillsammans skapar vi en folkrörelse för bättre hälsa!
 

 

Kommande evenemang:
Klubbmästerskap 2019.10.12 kl 12:00
Nyårsloppet 2019.12.31

 
InstagramFölj "iggesundssk"
på Instagram!