Klubbinformation

Iggesund ligger i Hälsingland 1 mil söder om Hudiksvall. Klubben bildades den 14 augusti 1985 och är medlem i Svenska Friidrotts- och Skidförbundet. Klubbens huvudsakliga aktiviteter är friidrott och långlöpning.

Friidrott och gymnastik ses ofta som de idrotter som ger barn och ungdomar den bästa fysiska grunden för vidare idrottslig utveckling. Fokus inom friidrottsträning för barn ligger på lek och träning av basfärdigheter, och det är en mångfald av grovkoordinativa rörelsemönster som tränas in.
Forskning visar att ju fler idrotter en individ testar i ung ålder, desto större är chansen att hen fortsätter med idrottande högre upp i åldrarna. I unga år har människan som lättast att lära sig nya rörelser, att prova olika sporter ger ett större inlärt rörelsemönster vilket en har nytta av hela livet. Att ingå i flera sociala sammanhang kan också vara utvecklande för individen. Vi väljer därför att för de minsta barnen bara ha ett träningstillfälle i veckan, så att man om man vill har möjlighet att prova andra idrotter också.
Medlemsavgiften i Iggesunds SK är avsiktligt låg då vi inte tycker att ekonomiska förutsättningar ska hindra barn från att idrotta. Känns den ändå övermäktig går det bra att t.ex. dela upp betalningen.

I Iggesunds SK är alla välkomna! Vem du än är, hur du än ser ut, var du än kommer ifrån så vill vi att du ska känna dig trygg med att träna friidrott hos oss. Har du några funderingar, prata med oss så försöker vi lösa det.

Medlemsavgifter 2020:

Junior (20 år och yngre)150:-
Familj250:-
Senior200:-
Stödmedlem100:-

Föreningsnummer för att anmäla till Vasaloppet är 21847-34.

I medlemsavgiften ingår försäkring.

Betalas kontant eller på bg 5621-1246, ange namn och födelsedata (10 siffror) för varje medlem. Gäller även familjemedlemmar. Detta är nödvändigt för statistikuppgifter som klubben måste lämna till bl.a. kommunen. Inbetalningsblanketter finns om så önskas. (De som betalade medlemsavgiften förra året får hem inbetalningsblankett i brevlådan.)

Alla medlemmar i Iggesunds SK har 20% rabatt på löputrustning hos Intersport. 

Stöd Iggesunds SK:s ungdomsarbete - köp Bingolotter av klubben. Ni kan även prenumerera, då är kundnumret 5001816.

Tävlingar:
Tävlingsavgifter vid tävlingar ingår i medlemsavgiften. Tävlingsanmälan görs via klubben.
Extrakostnaden för efteranmälan betalar man själv + strykning som ej beror på skada eller sjukdom.
Minst en anhörig till varje barn ska vara med vid tävling (om annat ej överenskommits).

Kontakt:
Iggesunds SK
Simbadsvägen 25
825 31 Iggesund
iggesunds.sk@telia.com
Bg: 5621-1246